Proiecte

––––––––––––––––––

19.05.2022

Proiectul de modernizare si dotare cu centrala termica si toalete a Scolii Gimnaziale Adam continua cu mai multa implicare din partea constructorului. Se lucreaza la subzidire, tencuieli si finisaje;

Proiectul (depus in mandatul meu) “Alimentare cu apa in comuna Draguseni” continua si va asigura ca va fi finalizat. In satele Fundeanu si Nicopole s-au realizat retelele de alimentare cu apa si s-au finalizat 4 foraje  de mare adancime. Actualmente, echipele de muncitori finalizeaza reteua de alimentare in satul Cauiesti (in Stietesti sunt finalizate) si se foreaza la cel de-al doilea put. Dupa terminarea lucrarilor, muncitorii se vor deplasa la Adam pentru a realiza aceleasi lucruri.

Iata informatii si despre asfaltare. Am depus 6 proiecte de asfaltare cu o lungime de 13 km in cadrul programului Anghel Saligny. Valoarea totala a celor 6 proiecte privind asfaltarea celor 13 km este de 23,76 miloane lei.

Proiectul asfaltare DC 1016/1/107 (Popa Iordache-Piata-DJ 251A va fi finalizat in curand. Constructorul ne-a asigurat ca in cel mai scurt timp va turna stratul de uzura, va termina santul de preluare a apelor pluviale si podetele din dreptul gospodariilor. Si pe aceasta cale imi cer scuze pentru disconfortul creat.

Suntem in parteneriat alaturi de alte comune (Varlezi, Jorasti, Radesti, Balabanesti, Balasesti si Smulti) intr-un proiect major “Alimentare cu gaze”. Acest proiect are cererea de finantare aprobata: 120.460.580 lei pentru o retea de alimentare cu gaze in lungime de 153,434 km.

In sfarsit, va informez ca in sedinta CL din 13.05.2022 s-a aprobat proiectul “Realizare sistem de monitorizare si supraveghere video a spatiului public in comuna Draguseni. Proiectul amintit este depus in cadrul apelului de proiecte din PNRR, componenta C10 – fondul local.